Brezza della Laguna pakub mitme köögi roogi

11.05.2006
Hanneli Rudi

Järve kaubanduskeskuse teisel korrusel, kunagise kondiitrileti asemel asuvas á la carte kohvikus Brezza della Laguna saab valida nii pannkookide, toekate pubipraadide kui ka hõrgu restoraniroa vahel.

Kohviku lagi meenutab kitšihõngulist ööklubi, mida täiendavad otsekui Pöial-Liisi etenduse dekoratsioonide hulgast pärit lilleõiekujulised lambid. Paraku segab toidu nautimist tõsiasi, et süüa tuleb mööduvate ostlejate pilgu all, kuna kohvik on kolmest küljest avatud. Tegelikult tahaks seal pakutavat just rahulikult nautida...


Kolm eri kööki

Brezza della Laguna pisikeses avatud köögiosas on otsekui kolm eri kööki, sest kuidagi on suudetud sinna paigutada nii

kiviahi pitsade küpsetamiseks kui ka avatud tulega grill. Kuna menüüs on mitu idamaade köögist pärit toitu ning isegi sushivalik, otsustasime just nende kasuks

Eelroaks tellitud väikeses sushi valikus (100 kr) oli neid kuus tükki. Meie üldiseks lemmikuks osutus Sake, mis oli valmistatud väga hea maitsega lõhest. Aga ka teiste selle valiku sushide – Ika (kalmaariga) ja Maguro (tuunikalaga) – üle ei saa kurta.

Sooja eelroana tellitud vokinuudlid kanaga (60 kr) maitsesid nagu hästi valmistatud nuudlid ikka. Kui tavaliselt kasutatakse Eestis vokinuudlite tegemisel lihtsalt lahtiklopitud muna, siis Brezza nuudliroas oli ribastatud omlett – just nii, nagu ühes korralikus söögikohas olema peab.

Supi valikul äratas tähelepanu ja tekitas huvi kuradisupp, mis menüüs oleva tutvustuse kohaselt on koleda välimusega, kuid väga maitsva kala, nimelt merikuradi fileest tuline supp (65 kr). Kaunis keraamilises potis serveeritud leemes nägi ka kole merikurat igati kena välja ning supp ei olnudki nii tuline, kui tutvustuse järgi arvata võinuks.

Aga kui Tai köögi puhul on oluline, et omavahel oleks tasakaalus viis põhimaitset – magus, mõru, soolane, tuline ja hapu –, siis kuradisupi puhul domineeris liigselt magus ja supp tundus lääge. Ka olid guaavitükid supis lusikaga söömiseks liiga suured.
 

Kardemoniga brülee

Põhiroana tellitud kanafilee mango-tomati salsa ja mango-laimi kastmega (90 kr) oli erakordselt hõrgu maitsega. Ette võiks heita vaid seda, et puudusid tavapärased praelisandid, ainsana käis liha juurde väike füüsial.

Magustoitudest proovisime kreembrüleed (35 kr). Osa meie seltskonnast leidis, et selles domineeris liialt kardemoni maitse, mis olevat selle magustoidu puhul suisa andestamatu, kuid oli neidki, kellele meeldis just selline, mitte liiga magus ja omapärase maitsega maius.

Nii meeldiva teeninduse ja suurepäraste toitudega koht vääriks kindlasti paremat keskkonda kui avatud ruum keset äärelinna kaubanduskeskust. Loodetavasti ei rauge niipea ka kokkade ja teenindajate ind oma tööd hästi teha ning pakutav on jätkuvalt sama hea, kui mitte parem.
 

Väljavõte menüüst

  • Miso supp 40 kr
  • Arbuusi-fetajuustu salat 55 kr
  • Marineeritud mererohu salat 40 kr
  • Grillitud loomaliha steak balsamico kastmega 120 kr
  • Maki assortii 105 kr
  • Pitsa Manzotina 130/70 kr
  • Pahlava kook 25 kr

Brezza della Laguna Tallinnas Järve keskuses Pärnu mnt 238. Avatud iga päev kl 10-21.

Link: http://www.postimees.ee/130506/lisad/kasu/201176.php

← Back